Controles

Tijdens een controle kan de tandarts geconstateerd hebben dat er plaque, tandsteen en/of aanslag in uw mond aanwezig is. Dit kan in combinatie zijn met ontstoken tandvlees. Indien het lichte tandvleesproblemen zijn of het bijsturen van de mondhygiëne zal de tandarts u doorverwijzen naar de preventieassistente. Voor de meer specifieke behandelingen hebben wij ook een mondhygiënist in huis.

Daarnaast kan het voorkomen dat de tandarts een röntgenfoto maakt om uw gebit beter te kunnen observeren. Mocht tijdens de controle gaatjes en/of andere afwijkingen worden ontdekt, dan zal de tandarts een nieuwe afspraak laten inplannen om dit te herstellen.

Indien de tandarts het nodigt acht kan zij u adviseren vaker op controle te komen. Bijvoorbeeld bij sommige kinderen, waar de mondhygiëne niet optimaal is en de kans op gaatjes zeer groot, kan het zo zijn dat de tandarts het advies geeft om niet twee, maar drie of vier keer per jaar te komen. Dit om het kind zoveel mogelijk bij te sturen en gaatjes voor te zijn. Dit hangt dus per patiënt af, maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

Terug naar alle behandelingen

Maak een afspraak

Via de website kunt u makkelijk een afspraak aanvragen. Op basis hiervan nemen wij binnen 1 week contact met u op een dag en tijdstip naar voorkeur. Voor een afspraak op kort termijn (minder dan 2 weken) kunt u beter even telefonisch contact opnemen via 076-5876544.