Endodontologie

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en een wortel. De kroon is het gedeelte wat boven het tandvlees uitsteekt; de wortel zit onder de kroon in de kaak vast. In elke wortel loopt een wortelkanaal met daarin de zogenaamde ‘pulpa’. Deze pulpa bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten.

De pulpa kan ontstoken raken door bijvoorbeeld een val of een klap, tandbederf (gaatjes) of een vulling die niet goed meer aansluit. Dit geeft vaak pijn, maar niet altijd. Door deze ontsteking zal de pulpa gaan afsterven. De ontsteking breidt zich vervolgens door infectie uit naar het kaakbot rondom de wortelpunt. Dit is op een röntgenfoto meestal goed te zien.

Wanneer er een onsteking in de mond wordt aangetroffen zal de tandarts een wortelkanaalbehandeling uitvoeren. De ontsteking kan namelijk niet alleen voor pijn zorgen maar levert ook een gevaar op voor de tand of kies. Tijdens de wortelkanaalbehandeling worden alle kanalen goed schoongemaakt en vervolgens opgevuld.

Maak een afspraak

Via de website kunt u makkelijk een afspraak aanvragen. Op basis hiervan nemen wij binnen 1 week contact met u op een dag en tijdstip naar voorkeur. Voor een afspraak op kort termijn (minder dan 2 weken) kunt u beter even telefonisch contact opnemen via 076-5876544.