Implantologie

“Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten”

Tanden en kiezen zijn een deel van uw uitstraling

Gave tanden en kiezen zijn niet vanzelfsprekend. Het leven laat ook op onze tanden en kiezen zijn sporen na: tandziekten of een ongeluk kunnen tot tandverlies leiden. Het ontbreken van tanden en kiezen heeft invloed op de functionele en esthetische kwaliteiten van uw mond. In sommige gevallen is een implantaat de enige optie of de beste optie om de missende tand(en) of kies(kiezen) te vervangen. Tandimplantaten bestaan inmiddels al meer dan 30 jaar.

Tandimplantaten zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden sinds tientallen jaren met succes toegepast in de tandheelkunde. Zij vervangen enkele of meerdere verloren gegane gebitselementen of bevestigen prothesen stevig in de mond. Het implantaat neemt daarbij de functie over van een tandwortel en vormt zo de ondersteuning voor de tandvervanging.

 

Wat is een tandimplantaat?

 

 

Een tandimplantaat is een kleine schroef van lichaamsvriendelijk titanium. Deze wordt in het kaakbot geplaatst en groeit erin vast zodat het implantaat stevig verankerd wordt. De ingroeifase duurt, afhankelijk van de uitgangssituatie, 12 tot 26 weken. Daarna wordt de tandvervanging in de vorm van een kroon, brug of prothese op het implantaat bevestigd. Inmiddels zijn er meerdere soorten implantaten en is het soms mogelijk om direct na plaatsen van het implantaat een kroon of iets anders erop te plaatsen. Dit is echter in de meeste gevallen niet het geval.

 

Voordelen van tandimplantaten ten opzichte van conventionele tandheelkundige oplossingen

– Voor een implantaat hoeven geen gezonde tanden of kiezen beslepen te worden in tegenstelling tot de ‘oudere’ bruggen.

 

 

-Een prothese heeft met implantaten goede houvast, zonder kunnen ze los zitten.

-Bij een frameprothese kunnen de haakjes om de tanden weggelaten worden> esthetisch mooier.

 

Welke mogelijkheden bieden implantaten?

-Kronen en bruggen op implantaten: