Sealen

De kauwvlakken van de tanden en kiezen zijn niet glad, maar gegroefd. Deze groeven noemen we fissuren. Deze kunnen zeer diep zijn en daarom moeilijk te reinigen. Op deze plekken kan voedsel makkelijk achter blijven en dus de kans op gaatjes vergroten.

Om dit te voorkomen kan een sealant worden aangebracht op de kies. Sealen is het afdichten of verzegelen van deze groefjes met een kunststof laklaag. De tandarts, preventie-assistent of mondhygiëniste brengt de lak op de kies aan. De lak is heel dun en vloeit tot diep in de bodem van de groefjes. De lak wordt vervolgens hard gemaakt en de groeven op het kauwoppervlak zijn daarmee minder diep geworden en dus beter schoon te maken. Dit betekent echter niet, dat poetsen overbodig is.

Een sealent gaat enkele jaren mee en de behandeling is volledig pijnloos. Sealen is alleen nodig als de tandarts verwacht dat er gaatjes in de fissuren zullen ontstaan.

Het sealen van een kies kost over het algemeen minder dan het vullen van een kies. Een sealant aan laten brengen op een gezonde kies kan je op de lange termijn geld besparen, doordat de kans op gaatjes kleiner wordt en vullingen dus minder snel nodig zijn.

Voor meer informatie over de behandeling zelf klik hier.

Maak een afspraak

Via de website kunt u makkelijk een afspraak aanvragen. Op basis hiervan nemen wij binnen 1 week contact met u op een dag en tijdstip naar voorkeur. Voor een afspraak op kort termijn (minder dan 2 weken) kunt u beter even telefonisch contact opnemen via 076-5876544.