Kroon en brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie van een tand of kies zoveel mogelijk. Het vervaardigen van een kroon is ingewikkelder dan het maken van een vulling. Voor een kroon of brug komt u dus meer dan één keer terug bij de tandarts om deze te vervaardigen.

Een kroon is een kapje van metaal, porselein, keramiek, zirkonium, goud of een combinatie van meerdere materialen dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Ook op implantaten plaatsen we een kroon. Deze word dan gelijmd of vastgeschroefd aan het implantaat wat in de kaak is geplaatst ter vervanging van een missende tand of kies.

Van een brug spreek je als aan zo’n kapje nog een extra tandje vastgeplakt is wat een missende tand of kies vervangt in de mond. Van een brug zijn meerdere uitvoeringen mogelijk, maar het meest word een brug vervaardigd waar er tussen twee tanden of kiezen in een missende tand vervangen word. Vandaar ook de naam brug.

Wanneer kan een kroon of brug nodig zijn?

  •  Er onvoldoende houvast is voor een vulling. Door tandbederf kan er een groot gat zijn ontstaan, waardoor het met een vulling lastig te repareren is.
  •  Door trauma, tandbederf of tandonstekingen is een tand of kies ongunstig afgebroken of verloren gegaan.
  •  Esthetische redenen

Voor meer informatie over de behandeling zelf klik hier.

Maak een afspraak

Via de website kunt u makkelijk een afspraak aanvragen. Op basis hiervan nemen wij binnen 1 week contact met u op een dag en tijdstip naar voorkeur. Voor een afspraak op kort termijn (minder dan 2 weken) kunt u beter even telefonisch contact opnemen via 076-5876544.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.