Röntgenfoto’s

Kiespijn, gaatjes en veel behandelingen kunnen worden voorkomen. Kleine gaatjes die niet met het blote oog te zien zijn, zijn vaak wel zichtbaar op een röntgenfoto. Er is veel variatie in de redenen om foto’s te maken. Deze zijn het opsporen van (beginnende) gaatjes en ontstekingen, het beoordelen van wortelkanaalbehandelingen, het beoordelen van kaakbothoogte, het ontdekken van verborgen afwijkingen en het evalueren van het wisselen van tanden.

Wij maken in principe zo min mogelijk foto’s om de stralingsbelasting zo laag mogelijk te houden. Al naar gelang wij denken dat het nodig is om een foto te maken passen wij het standaardbeleid aan op uw gebitssituatie.

Zwangerschap
Tijdens de zwangerschap kan er in principe gewoon een röntgenfoto gemaakt worden. Wij maken echter alleen foto’s als het echt niet anders kan om zorgen over welzijn van het kind te voorkomen. Meldt altijd als u zwanger bent of misschien zwanger kan zijn. Mocht het noodzakelijk zijn om tijdens de zwangerschap een foto te vervaardigen, dan zullen wij een loodschort gebruiken om de dosis straling waaraan u en uw kind aan blootgesteld worden te reduceren.

In de praktijk zijn maatregelen getroffen om de dosis straling waar een patiënt aan blootgesteld word zo laag mogelijk te houden. Nou is de dosis van röntgenfoto’s in de tandheelkunde niet heel hoog, maar we proberen de blootstelling zo laag mogelijk te houden. Indien er bijvoorbeeld bij een familielid een foto vervaardigd dient te worden, word de rest van de familie verzocht de behandelkamer te verlaten en plaats te nemen in de wachtkamer. Zo zijn er ook speciale houders op de röntgentoestellen om het gebied wat blootgesteld word aan de straling zo klein mogelijk te houden en loodkragen om extra bescherming aan te bieden.

Maak een afspraak

Via de website kunt u makkelijk een afspraak aanvragen. Op basis hiervan nemen wij binnen 1 week contact met u op een dag en tijdstip naar voorkeur. Voor een afspraak op kort termijn (minder dan 2 weken) kunt u beter even telefonisch contact opnemen via 076-5876544.